Participarea Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” la Noaptea Cercetătorilor – Lectura în imagini

Raluca Tănase, bibliotecar

În cadrul celei de-a patra ediţii a evenimentului ULBS „Noaptea cercetătorilor 2017”, ce a avut loc la Biblioteca Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, liceul nostru a participat cu o expoziţie în cadrul proiectului „Lectura în imagini”.

1509272383217

Proiectul „Lectura în imagini” face parte dintr-un  parteneriat  încheiat între Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, prin Biblioteca Universităţii, Asociaţia Bibliotecarilor din România – Filiala Sibiu și un număr de șase şcoli participante printre care se numără şi Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”. În cadrul acestui proiect, activităţile se desfăşoară pe parcursul a patru ani şcolari (2015-2019) şi au ca scop stabilirea unei bune comunicări, prin organizarea de expoziţii/concursuri în cadrul evenimentelor culturale organizate de ULBS, prin  publicarea de articole în reviste de specialitate, prezentări în cadrul conferinţelor ABR (Asociaţia Bibliotecarilor din România). Liceul nostru este reprezentat de prof. Dorina Cismaş, cu funcţia de director, bibliotecar Raluca Tănase, prof. Nicoleta Tănasă, prof. Andreea Bărăgan, prof. Mihai Daniela şi prof. Alexandra Băcanu-Ghika.

1509272383424

Interpretarea artistică a unor texte literare, citirea unor pasaje din cărţi sunt îmbinate cu diverse alte forme artistice de manifestare prin fotografii, pictură, muzică, dansuri. Ele antrenează elevii talentaţi şi pasionaţi de literatură, de artă în general, dar atrag şi atenţia celorlalţi care apreciază atmosfera, şi, care cel puţin din curiozitate, vor deschide cărţile despre care tocmai au aflat şi le-au trezit o emoţie artistică.

Lucrările expuse în cadrul  expoziţiei „Lectura în imagini” au avut un mare succes, fiind o meritată reuşită.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s